Monday, 8 August 2016

ENTRI : 2 Ann -Oya

Teks : Raihan Noordin
Foto   : Raihan Noordin

Allahummasollialasayyidina muhammad.
waalasayyidina muhammad.

Allahummasollialasayyidina muhammad.
waalasayyidina muhammad.

Allahummasollialasayyidina muhammad.
waalasayyidina muhammad.

Hep hep huraayyy!! ..

Haaa Selamat Pagi! Ni hari kedua kak ann update blog. Bangun pagi teruja sungguh nak update blog hahha.

Sebenarnya sambil-sambil update blog ni sambil naik tangga menuju ke tinglat 15! Haah??! 15?? Iyerr.
Caiyok-caiyok! untuk diri sendiri. Heheh sebab dah masuk 2 minggu konsisten naik tangga. Ni semua alkisah berat badan yang semakin 'berleluasa' . Dan hari ini merupakan hari kemuncak!! Berjaya sampai tingkat 20!! Yahuuu. Alhamdulillah izinNya badan masih sihat dan fit. 



Banyak tau manfaat naik tannga ni selain men'santek'kan 'bumper' upps!
Ala untuk suami apa salahnya kan kan.Lagipun yang paaaaaaling utama jasmani akan jadi hebat! InsyaAllah .

Eh lari tajuk pula.
Entri pertama semalam entri 1 kak ann ada janji nak cerita tentang nama panggilan yang paaaling dekat memikat terikatkan.

Dedulu mak panggil kak ann 'Nora'(singkatan Nuraihan). Tapi disebabkan kak ann pelat waktu daripada nora jadi noya noya lama lama jadi Oya..
Siapa ingat wujudnya 'cikedis' OYA. ?? Haa waktu tu kalau orang ejek oya oya..memang rasa 'kecik!' Sangat diri,huduh dan entah pape hukhuk. Walhal sendiri yang pelat! .
Hehhe sehinggalah di sekolah menengah berhijrah ke kelantan mak kenalkan kak ann dengan nama baru pada semuaaa orang. Terkejut juga sebenarny sebab tetiba dapat nama baru..
"Ha ni nuraihan panggil dia Ann"
Huwahahaha "weih nama baru..suweeetnyee"-bisik dalam hati.

Yang pasti hati rasa berbunga,istimewa nya..dan tetiba melayang seperti 'princess' dari kayangan. Magik kan! ??

Haa itulah nama panggilan yang dekat,memikat pasti terikat di hati.
Istilah psikologinya 'Self-fullfilling'. Panggilan nama atau karektor pada kita samda dilabelkan orang atau kita sendiri mampu memberi kesan esteem dan jatidiri pada seseorang.
Jadi ibu ibu sahabat sahabat jika nak beri panggilan atau nak 'sifatkan' anak berhati2lah. Cari yang elok-elok cantik- cantik kerana ia memberi minda yang sihat justeru jasmani mereka pasti hebat! 

InsyaAllah!.


Belanja  gambar sebelum mengepos

 Produk hebat qaseh gold pada agent-agent seluruh negara. Alhamdulillah hampir 20botol harini.
#StokisQaseh
#Psychologist.