Monday, 8 August 2016

ENTRI 3 : PUZZLE

Teks   : Raihan Noordin
Foto   : Raihan Noordin

Sedang entri ini disiapkan kak ann sambil jeling pelajar kelas Thinking Skills. Best kelas ni , sebab kelas penuh dengan aktiviti sahaja . Tidak ada test tidak ada lecture pun. Objektif kelas ni adalah supaya pelajar mampu menjadi seorang yang problem solver, creative dan critical nanti bila dalam alam pekerjaan.


kadangkala ramai kita lihat graduan graduan yang score A tapi menghadapi kesukaran untuk mengadaptasi dengan persekitaran dan task dari majikan. Selayaknya jika dapat A belum tentu lagi mereka bijak membuat keputusan yang tepat apatah lagi yang memerlukan daya kekuatan mental dan masa yang sangat singkat. 


Aktiviti harini buat PUZZLE , ohh rupanya untuk main puzzle lebih mudah dari membuatnya. Sedangkan prosesnya lebih mudah. Kebiasaannya kita main PUZZLE yang dah sedia ada bukan.? Kita tidak terfikir pun apa proses sebelumnya. 

Pelajar pelajar ni dikehendali membuat PUZZLE dan di kelas esok pagi kak ann akan re-shuffle puzzle mereka sesama sendiri. Maksudnya pelajar A akan selesaikan PUZZLE pelajar B dan sebaliknya,..

Ha meh kita tengok proses untuk hari ini








suka tengok yang ni kan..mesti susah giler nak selesaikan puzzlenya


hehehe sekian, Esok kelas yang sama jam 8 pagi, Nanti kak ann share yer!

#Psychologist
#StokisAnaEdar
Agent sekitar selangor dan KL diperlukan
0129321366