Friday, 12 August 2016

ENTRI 13:Gastrik

TEKS : RAIHAN NOORDIN
FOTO : RAIHAN NOORDIN

Salam tengahari, perut berkeriuk sebab baru perasan rupanya dah hampir jam 1 tengahari. La patutla punyalah buat kerja tak sedar masa berlalu.


walaupun berada dikampus dan semster ni semester pendek lazimnya jadual kelas tidak penuh seperti semster semester biasa, kak ann akan selau rasa lebih sibuk bila ada masa terluang. Tabiatnya lagi banyak masa lagi tamak rasanya nak buat macam macam , hahahah akhirnya dah jadi tak da masa juga.


Sejak kak ann amal SOLE ni memang sarapan pagi kak ann sangat simple. Waktu dulu sarapan kegemaran mesti nasi lemak, roti canai, nasi kerabu nasi dagang, pendek kata mesti yang berat-berat. Sekarang pun makan juga semua tu tapi tak ada pun takpa. Lagi satu kalau sarapan awal jam 7 atau 8 pagi mesti akan makan pula jam 10pagi sebab perut lapar dan rasa pedih. Memang kak ann dulu teruk gastrik. Waktu study master lah yang paling kronik dan makin teruk bila mula menyusu amshar.

Sekarang alhamdulillah sejak amal SOLE dan Qaseh perut tak mudah berasid, dan yang paling best senang nak kawal berat badan sebab tak perlu risau kalau makan jarang-jarang insyaAllah perut tetap selesa.

Titis je dalam air bekal minumlah macam ala aka air isotonik tu, badan pun bertenaga..ringan ting ting ting! hehe

Okeh anak anak murid dah masuk kelas, kelas group counselling lepas kelas ni baru boleh lunch. Jom!




Konsultan Qaseh
Academician